Vorkheftruck (ook herhaling)

Opleiding
Veiligheidscertificaat Vorkheftruck Werken in een magazijn betekent in vele gevallen óók werken met interne transportmiddelen. Ze vormen een onmisbaar stuk gereedschap voor de werkzaamheden binnen een warehouse. Veel medewerkers in een warehouse of magazijn werken incidenteel of met enige regelmaat op een vorkheftruck. Het is van groot belang te beseffen dat er veel gevaren bestaan bij het besturen van een vorkheftruck.

Voor wie?
Logistiek, magazijn- en expeditiemedewerkers die incidenteel met de vorkheftruck werken. De minimumleeftijd van deelnemers is 16 jaar.

Resultaat
Deelnemers leren basisvaardigheden voor het veilig gebruik van de vorkheftruck.

Inhoud
Theorie – Basiskennis over materiaal en materieel – Belading en belasting – Techniek – Veiligheid – Ergonomie – Wet- en regelgeving en milieu

Praktijk
Rijklaarcontrole – Besturing en gebruik van de vorkheftruck – Lastbehandeling en technische bediening – Toepassing veiligheids- en verkeersregels Deelnemers zijn verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding veiligheidsschoenen te dragen. Deelnemers regelen hun eigen veiligheidsschoenen.

Examen
Na afloop wordt een examen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van het examen ontvangen deelnemers het Veiligheidscertificaat Vorkheftruck. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Duur
De opleiding  duurt afhankelijk van de ervaring  1, 2,3,4 of 5 dagen.

Groepsgrootte
Minimaal 4 en maximaal 6 personen. U kunt per persoon inschrijven.

Locatie
Mogelijkheden door geheel Nederland  ‘in-huis’ of op onze cursuslocatie in Beverwijk.