Nieuws

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Trucksimulatie Schadepreventie

15 maart 2014

Trucksimulatie Schadepreventie
De training is volledig gericht op het optimaliseren van de rijstijl en schadepreventie, en bevat standaard de modules manoeuvreren (1) en verkeersinzichtelijk rijden (2)en twee van de volgende modules: rijden met wisselende weersomstandigheden (3), omgaan met noodsituaties (4), rijden in de bergen (5), uitwijken op gladde ondergrond (6), omgaan met kantelgevaar (7), links rijden (8) en milieubewust rijden (9). De trucksimulator biedt de mogelijkheid zowel alledaagse als extreme situaties na te bootsen.

Voor wie?
Chauffeurs, die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C of E bij C. De training is geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren chauffeurs.

Resultaat
Deelnemers leren hun rijvaardigheid te verbeteren. De werkgever bespaart kosten op onderhoud en brandstof en reduceert schades.

Inhoud
Controle houden op en manoeuvreren met het voertuig – Defensieve rijstijl, taakprocessen als chauffeur – Voorkomen van ongevallen, rekening houden met fouten van anderen en terugdringen van schades – Weersomstandigheden – Omgaan met noodsituaties – Rijden in de bergen – Remmen en uitwijken op gladde ondergrond – Omgaan met kantelgevaar – Links rijden – Milieubewust rijden De onderwerpen zijn afhankelijk van de gekozen modules.

Examen
Na afloop wordt geen examen afgenomen. Deelnemers ontvangen een getuigschrift van TLDD als bewijs van deelname. Ook krijgen ze het beoordelingsformulier waarop de prestaties van de praktijkritten staan vermeld. De beoordelingsformulieren worden eveneens teruggekoppeld naar het bedrijf in de vorm van een rapport om blijvende resultaten te garanderen.


Gegevens

Datum:
15 maart 2014

Locatie

TLDD

Nijverheidsweg 30

Beverwijk,

1948 PV

+ Google Maps

Telefoon:
0251 275090